Az ipari gázok helyes használata és bevezetése az innovatív technológiák segítségével teszik képessé a vállalatokat arra, hogy takarékoskodjanak az energiával, növeljék az automatizálást és még nagyobb garanciát biztosítsanak az optimális munkakörülményekhez, a költségek és a környezetre gyakorolt hatás csökkentése, valamint a minőség és a biztonság javítása mellett. A SOL termékek elsősorban a következő területeken nyújtanak korszerű megoldást termékeikkel:

  • Vaskohászat
  • Fémmegmunkálás
  • Üveg- és kerámiaipar
  • Vegyi és Gyógyszeripari termékek
  • Elektronika
  • Mechanika

 

A SOL Csoport, 1927-ben, az olaszországi Monzában lett alapítva családi vállalkozásként, mely ezt követően, 60-as évek erőteljes fejlesztései után, az európai ipari gáz piac 7. legjelentősebb szereplőjévé lépett elő, az olasz piacon 16% piaci részesedéssel. Az ipari gázok mellett vállalatunk egészségügyi gázok előállításával és forgalmazásával is foglalkozik.

A SOL az ipari gáz piac egy különleges szereplője, aki az utóbbi tíz évben a nemzeti határokat átlépve, nagyarányú fejlődésen ment át az EU és a Balkán területein. Ma a SOL termelő üzemekkel rendelkezik, Olaszországban, Hollandiában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Ausztriában, Görögországban, Szlovéniában, Macedóniában, Albániában, Boszniában, Bulgáriában, és Szerbiában. A SOL Svájcban viszonteladói tevékenységgel van jelen.

A termelési tevékenység 27elsődleges gyártó üzemre és 35 másodlagos gyártó üzemre épül. Az elsődleges gyártóüzem olyan egység, mely gázt állít elő, levegőből, természetes gázokból, karbidból, ammónium nitrátból. A másodlagos gyártóüzem, olyan egység, mely tiszta és nagytiszta gázokat, keverékeket állít elő és palackoz.

A SOL a gáz piac első számú szereplői közé tartozik Európában, mert mindig gyorsan és hatékonyan tud reagálni a piac igényeire. A Cég piaci pozícióinak bővítését szeme előtt tartva, a technológia újdonságokat a legtöbb piaci szereplőt megelőzve biztosítja vevői számára, ezzel segítve azok színvonalasabb és költséghatékonyabb termelését.

A SOL kiemelt figyelmet szentel Kelet-közép Európának, így ezen a területen jelentős fejlesztéseket hajtott végre. Az utóbbi 7 évben, a SOL csoport 3 leányvállalatot hozott létre, két céget vásárolt meg, négy országban.

A SOL csoport 2008-as árbevétele 480 millió Euró, 1800 alkalmazottat foglalkoztat, akik 40.000 vevő színvonalas kiszolgálását végzik Európa szerte.

A vállalat magyarországi tevékenységét, az Osztrák leányvállalat keretében valósította meg. A cseppfolyós gázt használó vevőket a Szlovéniában található Jesenice-ben működő (kép fent) levegőbontóból szolgálják ki, palack ellátást pedig a Wiener Neustadt-ban lévő üzem biztosítja.

http://www.sol.it/

http://www.sol-tg.at/